Hoe kan ik verbinden met SONOS speakers?

Je kunt Synerplay met je huidige SONOS speakers verbinden door middel van de SONOS Port. Deze netwerkaudiostreamer zorgt ervoor dat je iedere pc, laptop, tablet of smartphone bekabeld kunt verbinden met je SONOS speakers.

Heb je een Apple apparaat waarmee je de Synerplay app bedient? Dan is een SONOS Port overbodig. Volg de stappen hierna om je Apple apparaat met SONOS te verbinden.

Apple: SONOS speakers met Airplay

Synerplay kan via Airplay met je SONOS speakers worden verbonden. Heb je een SONOS speaker met Airplay dan kun je de volgende stappen volgen om je apparaat te koppelen. Alle nieuwere apparaten van SONOS beschikken over Airplay.

1. Open de Synerplay-app en speel muziek af.

2. Op je iPhone of iPad veeg je omlaag over je scherm vanaf rechtsboven (vanaf de onderkant als je een iPhone 8 of eerder gebuikt) om het Control Center te openen.

3. Houdt de audiokaart in de rechterbovenhoek ingedrukt en klik vervolgens op .

4. Klik op een speaker of klik op meerdere speakers om dezelfde audio op alle speakers te streamen met AirPlay 2.

Gebruik je een Macbook, ga dan naar je geluidsinstellingen en klik bij uitvoerapparaat op de gewenste SONOS speakers.

Apple: SONOS speakers zonder Airplay

Voor oudere SONOS speakers zonder Airplay kun je de onderstaande stappen doorlopen.

1. Klik hier om het programma SonoAir te downloaden op je Macbook. Zorg ervoor dat je Macbook op hetzelfde internetnetwerk is aangesloten als je SONOS speakers.
  2. Open SonoAir
  3. Als je een beveiligingsmelding krijg ga dan naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Algemeen > Klik op “open toch”.
  4. Bij de melding ‘This is a beta version’ klik op “Ok”.
  5. Nadat het programma is gestart zoekt het programma automatisch naar je SONOS speakers. Dit kan een paar seconde duren.
  6. Als je de SONOS speakers in beeld ziet verschijnen is de installatie geslaagd. Belangrijk: Als je SonoAir afsluit zullen je Sonos-speakers niet meer zichtbaar zijn voor je Macbook.
  7. Ga vervolgens naar je geluidsinstellingen en klik op de gewenste SONOS speakers.
  8. Je kan nu de Synerplay-app openen en muziek afspelen.